Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2007 19:31 - ПСИХИАТРИЯТА НА ХОМОФОБИЯТА
Автор: iamallthatiam Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1458 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 17.11.2007 19:35


image

Писнало ми е да гледам как обществото презира еднополовите партниоства, Писнало ми е да слушам обиди с такава тематика, Писнало мми е да усещам агресията! Хомофобия (от гръцкия префикс ομο-, означаващ еднаквост и думата φόβος — ‚страх‘) е термин, отнасящ се до страх, враждебност или дискриминация срещу хомосексуалността и хомосексуалните. Използва се още да означи омраза или пренебрежително отношение към хомосексуалните, сексуалното им поведение и като цяло служи, за да означи проява на фанатизъм. 

„Омразата към гейовете, лесбийките и бисексуалните хора не е нормално явление. Много хетеросексуални хора изпитват дискомфорт, когато се повдигне темата за хомосексуалността. Въпреки това, много от тях се образоват (от любопитство или защото имат близки и приятели, които са хомосексуални) и привикват да търпят и дори да изпитват симпатия или съчувствие към хомосексуалните хора. За други хора това е невъзможно. Те чусвтват необходимост да мразят и напдат (с думи или дела) хомосексуалните граждани и се борят да ограничат техните права. По-долу са описани някои от умствените заболявания, които водят до такава омраза. Депресията, параноята, психопатичното използвачество и натвапливата невроза са отлични примери. Това не означава, че всеки депресиран човек, праноик или психопат мрази и напада гейове и лесбийки.” 

У нарцисистите, хомофобията е начин те да подхранват собсвеното си нездраво самочувствие. Подобно на хората с параноя, хората с натраплива невроза проектират собствените си нежелани характеристики върху околния свят. Някои хора открито изявяват омраза към гейовете и лесбийките не защото искрено ги мразят, а защото по този начин могат да манипулират и използват тях самите или околните. Хората с параноя виждат в околните собствените си нежелани помисли и желания. Хората с депресия се чувстват самотни и малоценни. Те не намират утеха в близките си, защото близките им са ги напуснали, третират ги лошо, или самите депресирани нямат способността да се сближават и да търсят комфорт във взаимоотношенията с близки хора. 

Този Блогпост е базиран на факти от на книгата “Homophobia: Description, development, and dynamics of gay bashing” (1998) от д-р Мартин Кантор, американски психиатър-психоаналитик. Според учени като Калвин Томас и Джудит Бътлър хомофобията е преди всичко страх у хетеросексуалният да бъде идентифициран като хомосексуален. Страха на тези индивиди се крие в това че обществото може да ги дискриминира, с което те да загубят възможността си да правят секс с противоположния пол. 

Заключение: Не е болест да си хомосексуален, болест е да бъдеш хомофоб! Болест на психиката която не се лекува! Честито на печелившите, останалите –продължавайте да играете! 

Поздрави, Редактора



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - outside
19.11.2007 22:14
you are amazing.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iamallthatiam
Категория: Лични дневници
Прочетен: 36591
Постинги: 19
Коментари: 17
Гласове: 103
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930